Министърът на енергетиката Румен Радев коментира темата с продължаващото недоволство на

...
Министърът на енергетиката Румен Радев коментира темата с продължаващото недоволство на
Коментари Харесай

Министър Радев: Точките в споразумението са трудни, но все пак изпълними

Министърът на енергетиката Румен Радев разяснява тематиката с продължаващото  неодобрение на енергетици и миньори. Според него точките в съглашението са сложни , само че " въпреки всичко изпълними ".

" Точките в съглашението сред министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш енергетика, подписано през вчерашния ден, и което Народното събрание ще гласоподава през днешния ден, са сложни за осъществяване, само че   въпреки всичко са изпълними ", съобщи Радев.

" Имам едно главно обръщение, това споделих и до момента в който бях на Автомагистрала " Тракия " - всеки изгубен ден в този фасон на водене на разговора е пропуснат ден в работа по-добра за актуализация на териториалните проекти ", сподели министърът Радев.

" При всички положения не преставам да моля към това - да не си затваряме очите, да не се преструваме , че няма слон в стаята, тъй като истината е, че са огромни, натрупвани в годините, сложни за решение проблемите във въглищния бранш ", добави Радев.

Той съобщи, че тези проблеми няма да рефлектират върху сигурността на електроенергийната система и върху сигурността на доставките . " Стремим се да не доведат до застрашаване на трайните решения за работни места ", съобщи министърът.

" Имаме ясни задължения във връзка с либерализацията, тази либерализация е изключителна за пазара на едро. Всички наши благоприятни условия, които касаят битовия консуматор и пазара минават през компесационни механизми ", добави той.

Припомняме, че митингът на енергетици и миньори продължава към този момент шест дни.  Във вторник над 7 часа продължиха договарянията сред премиера Николай Денков, министри, депутати и протестиращи, в опит да се откри решение. В последна сметка бяха обрисувани седем точки на съглашение - държавното управление даде обещание, че няма да затваря административно централи, а да ги остави да работят, до момента в който има пазар за тях.

Днес, макар съглашението,  пътните блокади на енергетици и миньори не престават.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР